Végrehajtók

Rendteremtést sürget a követeléskezelőknél a Mi Hazánk

Jelenleg ugyanis a végrehajtóknak is lehetnek érdekeltségeik ezekben a cégekben.

2023.11.13 23:31MTI

Rendteremtést sürgetett a követeléskezelőknél hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa.

Mint mondta, sok megkeresés érkezik a párthoz "a profitéhes követeléskezelőkkel" kapcsolatban, akik gyakran "potom összegekért" vásárolják meg a követeléseket, de utána már nem lehet velük megállapodni. Ez pedig adósságspirálba kergeti az adósokat.

Megjegyezte: a piacvezető követekéskezelőknek évente 30-40 milliárd forint bevétele van.

A politikus felháborítónak és összeférhetetlennek nevezte, hogy végrehajtóknak is lehetnek érdekeltségeik ezekben a cégekben. Úgy vélte, a követeléskezelés szervezett üzlet, "az emberek totális kizsákmányolása", ami ellen egy kormány sem lépett fel.

Ki kell húzni a végrehajtás méregfogát, és rendet kell tenni a követeléskezelőknél - mondta.

Kiemelte: a Mi Hazánk Mozgalom követeli, hogy mielőbb pótolják a joghézagot és definiálják teljeskörűen a követeléskezelést. Emellett a párt az egész eljárásra kikényszeríthető határidőket és teljeskörű szabályozást követel.

Hangsúlyozta: az összeférhetetlenségi szempontokat is figyelembe kell venni a követeléskezelőknél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.