Koronavírus-járvány

Enyhén csökkent a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Emelkedő tendencia egyedül Miskolcon volt látható.

2023.11.03 10:44MTI

Enyhén csökkent a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ pénteken a honlapján.

Azt írták: a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagértéke csökkenést mutat, "bár a szennyvízben mért koncentrációk továbbra is jelentősek".

Hozzátették: a 43. héten emelkedő tendencia egyedül Miskolcon volt látható. Csökkenés volt észlelhető a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, a vizsgált Budapest környéki agglomerációs településeken, valamint Kaposváron, Pécsett és Szolnokon.

Közölték azt is, hogy a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Miskolcon és Nyíregyházán a "magas", míg a többi 20 mintavételi helyen az "emelkedett" tartományba esik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.