Közmédia

Dominik Zsolt: továbbra is a magyar zenére fókuszál a megújult Petőfi rádió

Célcsoportjuk továbbra is a 25 és 40 év közötti korosztály, és a Petőfi rádió továbbra is kortárs magyar könnyűzenét tervezi játszani.

2023.10.02 12:57MTI

Továbbra is a magyar zenére, a magyar előadókra fókuszál az október 1-jével megújult Petőfi rádió - közölte a rádió csatornaigazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Dominik Zsolt a rádió átfogóan megújult műsorstruktúráját ismertetve elmondta, hogy célcsoportjuk továbbra is a 25 és 40 év közötti korosztály, és a Petőfi rádió továbbra is kortárs magyar könnyűzenét tervezi játszani.

Emlékeztetett: a megújult rádió zenei kínálata vasárnap hajnalban "a napjaink egyik legismertebb formációjának tekinthető" Valmar együttes Megjöttek a Magyarok című számával indult.

Újdonságként említette, hogy a reggeli sávban ezentúl több magyar zenével és kevesebb beszéddel találkozhatnak a hallgatók.

Közölte, hogy 2016-ot követően visszatért a Kultúrfitnesz című műsor, amely a Petőfi rádió "egyik fő fókusza", és amelyben esténként színházról, moziról, zenéről lesz majd szó. Új műsor a Hajrá magyarok, amely hétköznapokon délután 1 és 2 óra között kerül adásba, élő stúdiókoncertekkel és a rádió YouTube-csatornáján is lehet majd követni, vagyis nemcsak hallgatható, hanem látható is lesz - tette hozzá.

Hétfőtől péntekig reggelente 6 és 11 óra között a rádió a Hello magyarok című műsort sugározza, de Petőfi 48 néven létrehoztak egy életmódmagazint is, amely szándékaik szerint "egy magyar klub lesz" majd, ezt hétvégeken lehet hallgatni, és ebben hangzik majd el a Petőfi rádió hivatalos zenei listája is.

Szeretnék, ha azok az előadók, akik dalaikkal erre a 48-as listára felkerülnek, büszkék legyenek arra, hogy ide tartoznak és az legyen a céljük, hogy ebbe bekerülhessenek - emelte ki Dominik Zsolt.

Azt mondta, hogy a magyar könnyűzene műfajilag rendkívül szerteágazó és sokszínű, ezért a popzene mellett a rádió kínálatában ugyanúgy helyet kap majd a rock, a hip hop, a rap és az alternatív zenei műfaj is.

Dominik Zsolt hangsúlyozta, hogy elsősorban a legtöbb zenét játszó előadókat kívánják felkarolni, emellett továbbra is keresik a találkozási pontokat a hallgatókkal és a fesztiválok alkalmával a zenészekkel is.

A csatornaigazgató kitért arra is: a hallgatók minden hétköznap délután két órától egy témában egy szakértőt is kérdezhetnek.

"Célunk, hogy a Petőfi rádión keresztül tovább javíthassuk a hazai könnyűzene minőségét" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy továbbra is megmarad a Petőfi Zenei Díj.

A délutánonként 4 órától jelentkező Hazakísérő című délutáni csúcsműsor után este 7-től kívánságműsor várja a hallgatókat a megújult Petőfi rádióban - ismertette.

Dominik Zsolt kiemelte, hogy a teljes Kárpát-medencére kívánnak fókuszálni és nemcsak a magyar nyelven előadott zenei művekre, mert - mint fogalmazott - magyar zenének számít minden, amit magyar előadók hoztak létre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.