Közlekedés

Rekordmennyiségű pályázat érkezett az Európai Mobilitási Hét programjaira

A 180 millió forintos pályázati keretet idén az Energiaügyi Minisztérium biztosította.

2023.09.24 07:56MTI

Minden korábbinál több, 206 pályázatot nyújtottak be települések az Európai Mobilitási Hét programjaira - közölte a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pénteken az MTI-vel.

A szervezők üdvözlik, hogy az önkormányzatok ilyen fontosnak tartják a közlekedéshez kapcsolódó EU-s fenntarthatósági kampányt.

A 180 millió forintos pályázati keretet idén az Energiaügyi Minisztérium biztosította, a támogatásokat vissza nem térítendő forrásként adják az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó programok szervezéséhez. A kiírásokat a HUMDA és a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. közösen jelentette meg - írták.

Az Európai Mobilitási Hét pénteken zárult, utolsó napjára hirdették meg a szervezők az Autómentes Napot. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi rendezvénysorozatát 22. alkalommal tartották meg, az idei programok a "Takarékoskodj az energiával!" jelmondathoz kapcsolódtak - olvasható a kezdeményezés honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.