Migráció

Aláírásgyűjtést indított a Jobbik 'a migránsmunkások betelepítése ellen'

Félmillió ázsiai és harmadik világbeli "migránsmunkás" betelepítését tervezik.

2023.09.19 03:19MTI

Aláírásgyűjtési akciót indított "a migránsmunkások betelepítése ellen" a Jobbik-Konzervatívok - közölte hétfőn, budapesti sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese.

Az ellenzéki politikus elmondta, kéthetes országjárással bevezetett akciójukkal és az összegyűjtött aláírásokkal arra kívánják felhívni a kormány figyelmét: ne a hazai béreknél olcsóbban dolgozó külföldiek behozatalával, hanem az uniós fizetésekhez közelítő juttatásokkal, a jobb megélhetés reményében külföldre költözöttek hazacsábításával, valamint az inaktívak munkaerőpiacra segítésével töltsék be az üres álláshelyeket.

Brenner Koloman "Orbán Viktor és a Fidesz legnagyobb árulásának" nevezte, hogy miközben a kormányoldal azzal az ígérettel nyert választásokat, hogy megvédi az országot a migránsokkal és a vendégmunkásokkal szemben, most félmillió ázsiai és harmadik világbeli "migránsmunkás" betelepítését tervezik.

A Jobbik politikusa Németországot hozta fel veszélyes példaként, ahol az olcsó munkaerőnek hívott vendégmunkások beköltözését követően közel tízmillió idegen gyökerű ember él, egyes területeken már ők kerültek többségbe, "és lassan rá fogják kényszeríteni a németekre a saját kultúrájukat".

Ezt meg kell akadályozni hazánkban - jelentette ki Brenner Koloman.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.