Szerencsére nemlett baj

Megszökött két kisfiú egy pesterzsébeti óvodából

A XX. kerületi polgármester szerint elfogadhatatlan ami történt, osztja a szülők felháborodását.

2023.09.13 16:51ma.hu

Két óvodás fiú megszökött a pesterzsébeti Gézengúz óvodából, számolt be az esetről az ATV Híradó. Szabados Ákos, a XX. kerület polgármestere azt mondta, negyed-fél óra telt el, amíg észrevették, hogy két gyermek hiányzik.

"Ezt követően sem abban a sorrendben tették meg a megfelelő lépéseket, ami elvárható lett volna, hanem ők maguk kis brigádokat szervezve kezdték a környéket bejárni ahelyett, hogy rögtön lejelentették volna" - mondta a polgármester, aki szerint az eset rávilágít, hogy az intézmények szabályzata nem megfelelő az ilyen krízishelyzetekre, azokat meg kell változtatni.

A gyerekek a kerítés közelében lévő fát használták fel arra, hogy a kerítésre felmászva, és a szomszédos bölcsőde udvarára jussanak ki. Olyan útszakaszra kerültek, ahol autók és villamosok is járnak, de egyiküknek sem esett baja.

Az egyik gyerek családja lett figyelmes arra, hogy valaki benyitott hozzájuk délelőtt, először azt hitték, betörtek hozzájuk, majd kiderült, hogy óvodás gyermekük és egy barátja érkezett haza.

A 20. kerület polgármestere csütörtökre rendkívüli testületi ülést hívott össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.