Földmozgás

Álmukból riasztotta több vármegye lakóit két újabb, erős földrengés hajnalban

Ezek a földrengések hazai viszonylatban jelentősek, mivel 3-as erősségűnél nagyobbak.

2023.08.20 07:41ma.hu

Ma hajnalban (2023.08.20.) 3 óra 52 perckor újabb földrengés pattant ki Szarvas közelében, 4.2-es magnitúdóval, melyet 5 óra 13 perckor egy másik rengés követett 3.5-ös magnitúdóval. Az eseményeket ismét széles körben érezte a lakosság, sokan felriadtak álmukból - írta Facebook-oldalán a ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium.

Ennyit rengett a föld szombaton és vasárnap


Videón a félelmetes rengés

Egy csabacsűdi szemtanú megosztott az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriummal egy felvételt, mely rögzítette a mai első rengést. A rengések pár perc elteltével pattantak ki, a felvételen jól látszik a földrengés intenzitása.

Morajlást hallottak az emberek a rengések előtt

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.