Diplomácia

Kínai kézbe került egy magyar főiskola

A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola Facebook-hirdetésében már teljesen tandíjmentes malajziai mesterképzést hirdetnek.

2023.06.17 08:30ma.hu

2022 novemberében teljes egészében kínai cég vette meg addigi magyar tulajdonosától az Atalanta Oktatási Kft.-t, ami egy magyar magánfőiskola, a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola fenntartója – szúrta ki a cégbírósági adatokból a hvg360.

A 2006-os alapítású Wekerle új tulajdonosa a hongkongi székhelyű Hope Education Group. A cégcsoport a három legnagyobb, felsőoktatással foglalkozó kínai magántársaság egyike, vásárolt korábban egyetemeket Thaiföldön és Malajziában is, de a Wekerle lett az első nyugati érdekeltsége.

A hvg360 a cég Kínai Kommunista Párttal való kapcsolata és a „kínai nemzet nagyszerű megfiatalításáról” szóló törekvései mellett felhívja a figyelmet a Wekerle Facebook-hirdetésére is. Ebben immáron 4000 euróig tartó ösztöndíjat, egész éves ingyenes mandarin nyelvtanfolyamot, kínai karrierlehetőséget és száz százalékban tandíjmentes malajziai mesterképzést népszerűsít az alapképzésre jelentkezőknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.