Szerencsejáték

106 milliós lottónyereményt bukott el egy magyar játékos

Nem jelentkezett a pénzért időben.

2023.06.14 13:53ma.hu

Nem vette fel több mint 100 milliós lottónyereményét egy magyar játékos, így az összeg bekerül egy elkülönített nyereményalapba - tudta meg a 24.hu a Szerencsejáték Zrt.-től.

Az Eurojackpot nemzetközi lottójáték 2023. március 10-i, pénteki sorsolásán a 6, 17, 22, 39, 46, valamint 5 és 12 nyerőszámokkal egy magyar játékos 5+1 találatot ért el, így bruttó 304 888 eurót nyert.

A játékos a megadott 90 napos határidőn belül viszont nem jelentkezett nyereményéért, ezért az átszámítva bruttó 106 millió forintos összeg bekerül az úgynevezett fel nem vett nyeremények elkülönített nyereményalapjába.

A Szerencsejáték Zrt. közölte, hogy az így képződött összeg felhasználására az állami társaságnak 180 nap áll rendelkezésére, "amelynek keretében például különsorsolások szervezésével, vagy nyerőosztály nyereményalapjának kiegészítésével juttathatja vissza a játékosokhoz".

A hazai lottótörténet során már több olyan eset is akadt, amikor a nyertes nem jelentkezett nyereményéért. 2017-ben például közel másfél milliárd került vissza a játékosokhoz az ötös lottón, a hatos lottón 214 millió forint a legmagasabb fel nem vett nyeremény összege, a Joker játékban pedig 245 millió forint várta hiába a gazdáját.

Eddig összesen hétszer fordult elő, hogy százmillió forintot meghaladó jackpotért nem jelentkeztek a nyertesek. Az Eurojackpot 11 éves hazai története során viszont eddig egyszer sem fordult elő, hogy 5+2 vagy éppen 5+1 találatos nyereményért nem jelentkeztek a magyar nyertesek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.