Egyház

Szeptemberben Magyarországra látogat I. Bartolomaiosz pátriárka

A pátriárka ötnapos látogatásának középpontjában az ökumenikus és vallásközi párbeszéd, illetve a béke áll.

2023.06.14 11:19MTI

A Pannonhalmi Főapátság meghívására szeptemberben Magyarországra látogat I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka - közölte a főapátság szerdán az MTI-vel.

Azt írták: a pátriárka ötnapos látogatásának középpontjában az ökumenikus és vallásközi párbeszéd, illetve a béke áll.

Bartolomaiosz lesz a szeptember 22-én Pannonhalmán a békéről szóló nemzetközi ökumenikus konferencia főelőadója.

Az egyházi vezető magyarországi tartózkodása során felkeresi a bakonybéli bencéseket, majd isteni liturgiát végez Pannonhalmán.

Budapesten találkozik a társadalmi és politikai élet képviselőivel, valamint előadást tart a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös, ökumenikus és vallásközi teremtésvédelmi konferenciáján - olvasható a közleményben.

A pátriárka legutóbb 2021 szeptemberében látogatott Magyarországra, amikor részt vett a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.

I. Barolomaiosz 1991 óta áll az Egyetemes Patriarchátus élén mint az ortodox egyházi vezetők között a tiszteletbeli elsőbbséget élvező pátriárka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.