Energiaválság

DK: azonnal vissza kell vonni a kormányzati rezsiemelést!

Jelenleg ötödannyiba kerül a gáz, mint akkor, amikor a kormány eltörölte a rezsicsökkentést.

2023.06.04 20:29MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint azonnal vissza kell vonni a kormányzati rezsiemelést, mert jelenleg ötödannyiba kerül a gáz, mint akkor, amikor a kormány eltörölte a rezsicsökkentést - mondta a párt árnyék-kancelláriaminisztere vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Molnár Csaba úgy fogalmazott: elég volt abból, hogy a magyarok az "Orbán-Putyin gázpaktum" miatt az európai gázár ötszörösét fizetik Vlagyimir Putyinnak. Bármennyire is jól jár a kormány az "orbáni inflációval" és az áremelésekkel, ez egészen biztosan tönkre fogja tenni a magyar családokat, vállalkozásokat és a teljes gazdaságot - mutatott rá a DK EP-képviselője.

Éppen ezért azon dolgoznak, hogy letörjék az "orbáni inflációt", hogy ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek - mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve: ehhez előbb Orbánnak mennie kell.

Megjegyezte, hogy a holland gáztőzsdén 83 százalékkal csökkent a gáz világpiaci ára a kormányzati rezsiemelés óta, ez azt jelenti, hogy a magyarok az európai gázár ötszörösét fizetik.

Molnár Csaba a rezsiemelést tudatos és szándékos kormányzati áremelésnek nevezte, mert az - szerinte - "nem a világpiaci folyamatok szerencsétlen következménye".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.