Ukrajnai háború

Schmidt Mária szerint nincs háború Ukrajnában

A Hír TV Bayer Show című műsorában beszélt erről a Terror Háza igazgatója.

2023.05.22 10:41ma.hu

"Most még Oroszország nem háborúzik Ukrajnával szemben, ez még különleges hadművelet" - mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Hír TV Bayer Show című műsorában.

A történész szerint Volodomir Zelenszkij úgy akarja bevonni az ukrajnai háborúba a NATO-tagországokat, hogy határ menti orosz településeket, területeket is támadna.

Schmidt Mária úgy vélekedett, hogy ebben az esetben szélesedne háborúvá a konfliktus, jelenleg csak "különleges hadművelet vagy akció zajlik".

A Terror Háza igazgatója azt mondta a műsorban, hogy még nem indult be igazán az orosz hadigépezet több millió katona bevonásával. Schmidt Mária szerint olyan erős a különleges erő, amit Vlagyimir Putyin bevetett Ukrajnában, hogy az ukrán erők nem bírnak vele a nyugati támogatás ellenére sem.

"Azt a nyugati hozzáállást nem tudom követni, hogy egyrészről kiröhögjük az oroszokat, mert képtelenek elérni bármit Ukrajnában, másrészt pedig rettegünk tőlük, hogy meg se állnak Berlinig. Valahol érzek pici ellentmondást ebben" - mondta Schmidt Mária.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.