Választás

A független Csetnekiné Halász Erika lett Tiszatarján polgármestere

Az időközi választást a település eddigi, ugyancsak független vezetőjének lemondása miatt írták ki.

2023.03.27 07:59MTI

A függetlenként induló Csetnekiné Halász Erika lett a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tiszatarján új polgármestere.

Burainé Hajdu Éva jegyző az MTI-nek elmondta: a vasárnapi időközi önkormányzati választáson Csetnekiné Halász Erikára 255-en voksoltak, a szintén függetlenként induló Takács Péterre 134-en, Barna Ferencre 119-en, Vályi Lajosra 37-en, Szabó Barnabásra 30-an, míg Mészáros Szabolcs Dávidra 28-an szavaztak.

A választásra jogosult mintegy ezer tiszatarjáni lakos közül 606-an mentek el szavazni, közülük 603-an adtak le érvényes voksot - közölte a jegyző.

Az időközi választást a település eddigi, ugyancsak független vezetőjének lemondása miatt írták ki. Bögre Lajosné tavaly december végén jelentette be, hogy lemond polgármesteri posztjáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.