Állati

Albínó erdei fülesbaglyot láttak Karcagon

Egy igazi kuriózumnak számító albínó erdei fülesbaglyot fotóztak le szombaton a karcagi görögkeleti ortodox templom kertjében.

2023.01.22 14:54ma.hu

Ezen a hétvégén zajlik az erdei fülesbaglyok országos felmérése, amelyet a Magyar Madártani Egyesület (MME) végez a lakosság bevonásával. Ennek során bukkantak egy különleges, albínó példányra szombaton a karcagi görögkeleti ortodox templom kertjében.

Az albínó erdei fülesbagolyról Varga László, a Madárkórház Alapítvány turisztikai menedzsere készített fotókat, aki elmondta, hogy egy igazi kuriózumról van szó nemcsak a bagolykedvelő, természetszerető emberek, hanem a terepvadászok körében is.

Madárfotózás Facebook-csoport


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.