Kormányfő

Kiderült, mennyi Orbán Viktor rezsije

Bedő Dávid ellenzéki politikus november 2-án, az Országgyűlés plenáris vitáján fektett kérdésére válaszolt a miniszterelnök.

2022.11.23 11:18ma.hu

Mint miniszterelnök, ő a törvények szerint lakhatna rezidenciában, de nem él ezzel a lehetőséggel, magánlakásban lakik, így magánügy, hogy mennyit tesznek ki a havi rezsiszámlái. Mindennek ellenére a felesége írásban válaszol majd a momentumos képviselő kérdésére - fogalmazott akkor Bedőnek Orbán.

"Sok millió magyarral ellentétben a miniszterelnök képtelen volt válaszolni erre az egyszerű kérdésre. Azt viszont megígérte, hogy egy héten belül írásban fog válaszolni" - jegyezte meg két hét elteltével a Momentum politikusa.

Kedden azonban gépelt választ kapott a képviselő: "Tisztelt Képviselő Úr! Itt küldöm. A budapesti házunk rezsije 2021 novemberében 55.190, 2022 novemberében 178.598 forint, a felcsúti házam rezsije pedig 2021 novemberében 47.756 forint, 2022 novemberében 121.973 forint volt."

102 946 volt tavaly ilyenkor a két háza rezsije összeadva, ez azonban idén novemberben már 300 571 forint volt.

"Orbán Viktor olyan sok rezsit fizet egy hónapban, hogy három hétbe telt neki összeszámolnia és válaszolnia" - reagált a Telexnek Bedő a levélre.

"A miniszterelnök, aki hazug módon sokszor bújik a nép egyszerű gyermeke bőrébe, többet fizet egy hónapban a rezsiért, mint amennyi egy kezdő pedagógus bére ma Magyarországon. A szomorú igazság ma az, hogy ő megengedheti magának, hogy így éljen az emberek pénzéből, magyarok millióinak viszont nélkülözniük kell és a kormány mindössze minimális segítséget nyújt számukra. Ráadásul ebben még nincs is benne a hatvanpusztai luxusbirtokának a rezsiköltsége, erre valamiért elfelejtett válaszolni a kormányfő" - fogalmazott a momentumos politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.