Sztrájk

A pedagógusokat támogató szakszervezeti autós tüntetést tartottak Budapesten

A szervezők kérése ellenére a rendőrség nem biztosított felvezetést a demonstrálók számára.

2022.01.31 23:39MTI

A pedagógusok figyelmeztető sztrájkját támogatandó autós demonstrációt tartott a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) hétfőn Budapesten.

A tüntetésen részt vevő mintegy kétszáz személygépkocsi a Hősök terén gyülekezett, majd délután 2 órától végighajtottak a Hősök tere - Andrássy út - Károly körút - Erzsébet híd - Attila út - Alagút utca - Fő utca - Bem rakpart - Margit híd - Szent István körút - Váci út - Lehel út - Dózsa György út útvonalon, végül a járművek visszaérkeztek a Hősök terére.

Mivel a szervezők kérése ellenére a rendőrség nem biztosított felvezetést a demonstrálók számára, a tüntetők nem konvojban haladtak, hanem szétszakadva, ugyanis mindenkinek be kellett tartania a KRESZ vonatkozó szabályait.

Az MTI tudósítója nem tapasztalt különösebb fennakadást a tüntetés idején a forgalomban, a szokásos budapesti délutáni csúcsnak megfelelően haladtak a járművek.

A demonstrációban részt vevő autók egy részén a nemzeti színű zászlók mellett szakszervezeti zászlók voltak, a többi között a Magyar Szakszervezeti Szövetség, a Bánya- és Energiaipari Dolgozók Szakszervezete, a Vasas szakszervezet, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Vasutasok Szakszervezete lobogói.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség a demonstrációt megelőzőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az érdekképviselet a pedagógusok melletti szolidaritás kinyilvánításán túl a bértárgyalások eredménytelenségére is fel kívánja hívni a figyelmet. Ugyanis sok helyen a cégek rendkívül alacsony bérajánlással indították a tárgyalásokat, ami a szakszervezetek szerint elfogadhatatlan - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.