Jön a korrupcióellenes csomag

Szerteágazó antikorrupciós harc

Akár a tavasszal a parlament elé vihető a korrupcióellenes csomag, amennyiben azt a kormány, valamint a széles körűre tervezett társadalmi vita résztvevői támogatják - írja a Világgazdaság csütörtökön.

2009.02.12 07:19Világgazdaság

A dokumentum tartalmazza a lobbitörvény átfogó módosítását, valamint szükség lesz egy országgyűlési határozatra, amely a közszféra egészére vonatkozó etikai szabályozás általános követelményeit szabja majd meg - mondta a lapnak Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter. 

A lobbitörvény átszabása nagymértékben elősegítheti a döntéshozókra gyakorolt befolyásolások átláthatóságát. A tervezett országgyűlési határozat alapján pedig megszülethetnek, illetve megújulhatnak a közszféra különböző területeire vonatkozó etikai kódexek. Mindennek különös jelentősége lehet a válságkezelő program érvényesülésében - írja a Világgazdaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.