Család

A Bölcső-díj arany fokozatát kapta a Mészáros Csoport a NOE-től

Az élmény sok gyermek számára egy életre szól.

2021.09.18 19:07MTI

A Bölcső-díj arany fokozatában részesítette többek között a Mészáros Csoportot a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) a nehéz helyzetben élő nagycsaládosok nyári üdültetéséért.

A Mészáros Csoportnak az MTI-hez szombaton eljuttatott közleménye szerint az elismerést Mészáros Lőrinc vette át a NOE elnökétől a szervezet ünnepi közgyűlésén.

Tavaly és idén csaknem 1200 nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsalád nyaralhatott a Mészáros Csoport jóvoltából Zalakaroson, Gyulán, Balatonfüreden, Révfülöpön és Balatonakaliban. Az üdültetés 400 millió forintos költségét a Mészáros Csoport állta - írták.

A NOE három és fél évtizede tevékenykedik a nagycsaládok érdekében, a civil szervezet egyik legnagyobb elismerése a nagycsaládosokat anyagilag támogatóknak járó Bölcső-díj.

A méltatás során elhangzott, hogy a Mészáros Csoportnak köszönhetően olyan családok vehettek részt az ingyenes üdültetésben, amelyek tagjai közül sokan már évek, évtizedek óta nem tudtak elmenni közösen nyaralni, így ez az élmény sok gyermek számára egy életre szól.

A díjazással egyidejűleg újabb adományokról döntött a Mészáros Csoport: az évente átlagosan 4500 csecsemő mentéséről és szállításáról gondoskodó Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány új mentőkocsira irányuló beszerzését 10 millió, a szívátültetésen átesett betegek gyógyulását elősegítő Szív a Szívért Alapítványt szintén 10 millió, a fogyatékossággal élő fiatalok gondozását vállaló Együtt a Sérült Emberekért Alapítványt pedig 5 millió forinttal támogatják a Mészáros Csoport építőipari cégei - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.