A többi cégnek miért nem segítettek?

Brüsszel vizsgálódik! Burkolt állami hitelt kapott a pápai húsüzem?

Lapértesülés szerint Brüsszel a Pápai Hús Zrt. megvételéhez nyújtott állami hitelgarancia ügyében vizsgálódik.

2009.01.26 09:55Világgazdaság

A bizottság arról kíván meggyőződni, hogy a tranzakció megfelel-e az állami támogatásokról szóló uniós szabályoknak – írja hétfői számában a Világgazdaság uniós forrásokra hivatkozva. 

A húsipar több szereplője kifogásolja, miért csak a dunántúli társaság került kivételezett helyzetbe, hiszen a gazdasági válság elmélyülése kapcsán maga is igényt tartana hasonló állami segítségre. Jelezték ugyanakkor, hogy Brüsszel „nem tőlük kapta a fülest” a pápai vizsgálathoz. 

A hírre reagálva Gőgös Zoltán, az agrártárca államtitkára közölte: szó sincs burkolt állami támogatásról. Négy és fél milliárd forintért kelt el a két éve felszámolás alatt lévő Pápai Hús Zrt. – jelentették be december elején. A már harmadszor kiírt pályázatra egy projektcég, a Pápai Hús Kft. jelentkezett és nyert, miután a kormány bankgaranciát vállalt a hitel 80 százalékára. A vételár 16 százaléka önerő, ezt a Pápai Hús 1913 Kft. biztosítja, a fennmaradó rész a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtandó hitel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.