Koronavírus-járvány

Karácsony: az érettségi vizsgák idején teljes kapacitással működik majd a tömegközlekedés

Jövő hétfőtől csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal lehet felszállni a tömegközlekedési járatokra.

2020.04.21 05:30MTI

Az írásbeli érettségi vizsgák időszakában újra teljes kapacitással működik a budapesti közösségi közlekedés - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester hétfő este a Facebook-oldalán közzétett videoüzenetében.

A főpolgármester a Budapesti Közlekedési Központ vezetőitől kérte, mérjék fel, hogy az írásbelik időszakában hol és mikor várható még nagyobb igény a közösségi közlekedésre - mondta a főpolgármester.

Megismételte azt is, hogy jövő hétfőtől csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal lehet felszállni a tömegközlekedési járatokra. Ennek érdekében a fővárosi önkormányzat több mint 30 ezer maszkot oszt szét az elkövetkező napokban a járókelők között - közölte Karácsony Gergely.

A főpolgármester szólt arról is, hogy ha Orbán Viktor miniszterelnök május 3-ra "várja a járvány tetőzését (...), a kérdés csak az, hogy miért pont ebben az időpontban kezdik el az írásbeli érettségiket".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.