Koronavírus-járvány

A szolnoki önkormányzat ellenőrizte a helyi idősek otthonát

Az otthonban 220 idős ember él.

2020.04.19 05:30MTI

Ellenőrzést tartottak az országos tisztifőorvos által elrendelt országos ellenőrzések részeként a szolnoki önkormányzat fenntartásában lévő idősek otthonában - számolt be szombaton az M1 aktuális csatorna híradója.

A műsorban elhangzott, hogy az intézmény dolgozói minden nap védőruhát viselnek és fokozottan ügyelnek a fertőtlenítésre. Az otthonban 220 idős ember él.

Horváth Erika, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményének vezetője a műsorban elmondta, a kormány által elrendelt látogatási tilalom mellett - saját hatáskörben - a közös étkezéseket és a csomagok fogadását is felfüggesztették.

Az M1 híradójában elhangzott az is, a kormány a veszélyhelyzet kihirdetésekor a lehető legszigorúbb higiéniás szabályokat és látogatási tilalmat írt elő az ilyen intézményeknek. A szigorításokat azonban a fenntartóknak kell betartatniuk - tették hozzá, megjegyezve, ez maradhatott el a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti idősek otthonában, ahol szombatra 21-re nőtt a koronavírusban elhunytak száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.