Járvány

Koronavírus - A kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek!

Komoly oka van, hogy ezt kérik.

2020.03.20 18:42MTI

Újabb, az idősekhez szóló kisfilmet jelentetett meg a kormány, de ezúttal nem egy tájékoztató filmet, hanem egy felhívást. A kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek!

A Facebookon pénteken közzétett videóban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány nevében arra kérte az időseket, hogy maradjanak otthon.

Hangsúlyozta: komoly oka van, hogy ezt kéri a kormány. Mégpedig az, hogy a vírus gyorsan terjed és leginkább az idősek vannak kitéve a súlyos fertőzés kockázatának. Ezért arra kérik az időseket, mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy ne kelljen elhagyniuk az otthonukat és ne kelljen kimenniük az utcára.

Dömötör Csaba kiemelte, tudják, hogy ez a vírus mindenki életére nagy hatással van, de ha az emberek betartják a főszabályokat, elkerülhető a nagyobb baj.

A most megjelent idősekhez szóló kormányfelhívást nem csak a televíziókban, hanem az interneten és nyomtatott plakátokon is megjelentetik - ismertette az államtitkár.

Nem először kérik

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.