Modern képet gondolunk a párkapcsolatokról?

Dobrev Klára: sok nőt maradi és béklyóba kötő gondolkodás jellemez

Miközben rendkívül modern képet gondolunk a párkapcsolatokról, sokakat valójában hagyományos, maradi és sok nőt béklyóba kötő gondolkodás jellemez - mondta a Népszavának adott interjúban Dobrev Klára.

2009.01.10 09:17Népszava

A kormányfő felesége úgy látja, ennek a gondolkodásnak a megnyilvánulása a bejegyzett élettársi kapcsolatról hozott alkotmánybírósági döntés is. 

Véleménye szerint ez a döntés azt sugallja: férfi és nő felnőtt emberként nem döntheti el szabadon, hogy házasságot akar kötni, vagy élettársi közösségben akar élni. Ugyanez vonatkozik a családon belüli erőszakra is - tette hozzá, majd megjegyezte: a gyermekbántalmazások jelentős részével szemben is tehetetlenül áll a büntetőjog.
 
Közölte: az elmúlt hónapokban nagyon sok vita nyomán egy jó kompromisszum született a távoltartásról szóló törvényben. A civil szervezetek, a kormányzati szervek, a bíróság, a rendőrség szakértői azt keresték, miként lehet megelőzni a bántalmazást, majd a javaslatot 374 képviselő - pártállástól függetlenül - támogatta.
 
"Szerintem nem lehet megvárni, amíg folyik a vér. Most mégis úgy látom, utat tör magának a maradi gondolkodás" - fogalmazott. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felesége szerint mindenkinek felelőssége van abban, hogy megváltozzanak ezek a konzervatív viszonyok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.