Országgyűlés

Alakuló ülés: a DK intenzív parlamenti munkára készül

Az eskü szövegét azzal egészítették ki, hogy minden törekvésük "helyreállítani a köztársaságot" és új demokratikus alkotmányt adni a hazának.

2018.05.08 13:24MTI

A Demokratikus Koalíció a választást továbbra sem tekinti sem szabadnak, sem tisztességesnek, de a párt frakciója ennek ellenére intenzív parlamenti munkára készül - közölte a képviselőcsoport szóvivője kedden Budapesten.

Gréczy Zsolt sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy az alakuló ülésen csak az eskütételen vettek részt. Az eskü szövegét azzal egészítették ki, hogy minden törekvésük "helyreállítani a köztársaságot" és új demokratikus alkotmányt adni a hazának - ismertette.

A képviselő elmondta, kedden tájékoztatták a Magyarországra akkreditált nagyköveteket arról, hogy milyen utcai események kísérték az Országgyűlés első ülését.

Gréczy Zsolt azt is bejelentette, hogy a továbbiakban parlamenti képviselőként dolgozó Hajdu László XV. kerületi polgármester június 7-éig rendezi az önkormányzatban az átadás-átvételhez kapcsolódó ügyeket, ezért addig nem vesz részt az Országgyűlés szavazásain.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.