Honvédelem-fejlesztés

Még az idén repülőket vesz a Magyar Honvédség

Először csapatszállítókat, majd olyan szállítógépek beszerzését tervezik, amelyekkel nehéz technikai eszközöket, konténereket is tudnak szállítani.

2017.11.20 06:45MTI

Csapatszállításra és légi mentésre alkalmas, műtővel is felszerelhető repülőgépeket vásárol még az idén a Magyar Honvédség - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délutáni Híradójában.

A használt - a magyar légierő igényei szerint átalakított - gépeket, a tervek szerint jövő tavasszal, a missziós váltásokra állítják hadrendbe - tették hozzá.

Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar Főnöke az M1-nek nyilatkozva azt mondta: a Zrínyi 2026 tízéves haderő-fejlesztési program keretében most elsőként három ilyen gépet szeretnének beszerezni. A vezérkari főnök hozzátette: ezt követően olyan szállítógépek beszerzését tervezik, amelyekkel nehéz technikai eszközöket, konténereket is tudnak szállítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.