Önkormányzat

Liget Budapest - Hamarosan kezdődnek a parkrekonstrukciós munkálatok

Jövő héten kezdődnek a Városliget parkrekonstrukciós munkálatai; a Liget Budapest projekt első ütemében megújul a Vakok Kertje, új sportpályák létesülnek a környék iskolásainak, valamint kutyajátszótér is épül.

2017.10.28 02:30MTI

A léptékében egyedülálló tájépítészeti pályázat győztese, a Garten Stúdió kiterjedt egyeztetéseket folytatott a ligethasználók képviselőivel; a kivitelezési munkák alapját jelentő tervek az ő észrevételeik, kéréseik figyelembe vételével készültek el. A munkálatok több ütemben folynak majd, fokozott figyelemmel arra, hogy a parknak mindig legyenek olyan részei, amelyek a használhatóak - közölte az MTI-vel pénteken a Városliget Zrt.

Tájékoztatásuk szerint a parkrekonstrukció első ütemében azok a fejlesztések valósulnak meg, amelyek a látássérültek, a környező iskolák, illetve a kutytulajdonosok igényeit szolgálják. Megújul a Vakok kertje, mellette létrejön egy korszerű sportközpont, amely alkalmas az iskolai testnevelésórák megtartására, valamint a kutyák és gazdáik számára kialakítanak egy élményparkot a Városliget Hermina úthoz közeli részén.

Mindezeken túl megújul a Szépművészeti Múzeum környékén a zöldfelület is - áll a Városliget Zrt. közleményében.

A parkrekonstrukció látványterveit itt érhetik el az érdeklődők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.