Lehallgatás

Poloskát találtak a Soros Alapítvány intézetében

Feltehetően poloskát találtak az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet irodájában.

2016.06.08 17:32ma.hu

Az intézmény honlapján azt írták, a gyanúsnak tűnő készüléket megvizsgáltatták szakértővel, aki szerint az alkalmas adattovábbításra. Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet a Soros Alapítvány 2003-ban hozta létre.

Márciusban Vaszily Miklós, az MTVA vezetőjének irodájában is találtak poloskát, abban az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda indított eljárást. Lázár János májusban az egyik kormányinfón beszélt arról, hogy titkosszolgálati jelentések vannak a birtokában a menekülteket segítő, Soros György által támogatott civilekről.

„Semmilyen törvénytelen adatgyűjtés nem folyt és nem folyik. Erről az Eötvös-dologról nincsen információm, de nagyon valószínűtlennek tartom, hogy egy korszerű lehallgató eszközt meg lehessen találni, kizártnak tartom, tehát itt valami tévedés lehet” – nyilatkozta Bakondi György, a miniszterelnök belügyi és belbiztonsági főtanácsadója a Hír TV-nek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.