Brutális gyilkosságig fajult a jelentéktelen vita

Erős felindulásában ölte meg anyját a hatvani fiatal

Vádat emelt az ügyészség azzal a 17 éves fiúval szemben, aki erős felindulásában megölte személyiségzavaros édesanyját Hatvanban.

2016.03.31 10:57Havariapress

A nyomozás megállapításai szerint a családtagok együttélése alatt felgyűlt konfliktusok vezettek el oda, hogy egy látszólag jelentéktelen vita brutális gyilkosságig fajult. Tette miatt a vádhatóság felfüggesztett börtönt kért a fiatal vádlottra.

A Heves Megyei Főügyészség vádirata szerint a szakközépiskolás vádlott születése óta élt egy hatvani házban, ahol édesanyja külön lakrészben lakott, mert régóta pszichés problémákkal küzdött, de gyógykezeltetni nem hagyta magát.

A nő az utcán idegeneket becsmérelt, és otthon is gyakran szidalmazta, fenyegette a családját, téveszméket hangoztatott, sőt megtörtént, hogy elégette a pénzt, amit saját ellátására kapott.

A tizenéves fiú 2015. június 4-én otthon tartózkodott, amikor azt tapasztalta, hogy az anyja ismét egyre erőszakosabban viselkedik. Részben emiatt úgy döntött, hogy inkább elmegy hazulról, de a sértett ezt ellenezte. Ezen összevitatkoztak, a szomszédos szobákból egymásnak kiabálva egyre hangosabban veszekedtek, míg végül az asszony egy konyhakéssel a kezében berontott fiához, akit megöléssel fenyegetett, és meg is sebzett.

A fiú erre az ágyra lökte a nőt, kicsavarta a kezéből a kést, amivel ezután legalább hatszor hasba szúrta. Bár e szúrások már önmagukban is a sértett halálához vezettek volna, a fiú azonban erős felindultsága miatt ezt nem tudta felmérni, ezért, mivel indulata nem csillapodott, magához vett egy baltát is, amivel aztán még több ízben lesújtott anyja fejére.

A vádlott ezt követően az édesapja munkahelyére szaladt, ahol elmondta, hogy megölte anyját; a mentőket és a rendőrséget végül az apa riasztotta. Tette miatt a Heves Megyei Főügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a fiatalkorúval szemben, valamint azt, hogy a bíróság helyezze őt pártfogó felügyelet alá, és kötelezze a félmillió forintot meghaladó bűnügyi költség viselésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.