Nyugalom Egerben?

Zökkenőmentes volt az átállás az egri Markhot Ferenc Kórházban

Zökkenőmentes volt az átállás az egri Markhot Ferenc Kórházban - közölte a HospInvest Zrt. szombat délelőtt. A volt "kórházvédő" bizottság egyik tagja szerint előző este még bizonytalan volt a helyzet az intenzív osztályon, valamint a gyermekosztály csecsemőrészlegén is.

2008.11.01 12:09MTI

Az üzemeltetést hivatalosan péntek este 20 órakor vette át a HospInvest Zrt. vezérigazgatója Gászpor Jenő - olvasható a vállalat közleményében. Mint írják, az éjszaka megtörtént az informatikai átállás, "valamennyi ügyelet maximális biztonsággal működött, a HospInvest szakmai vezetői a stratégiai pontokon, így a sürgősségi betegellátónál, a műtőnél és intenzív osztályon személyesen is felügyelték az ügyeletet. 

Az átállás november 1-je reggelére zökkenőmentes volt". A közlemény szerint Gászpor Jenő vezérigazgató aláírta az átvételi papírokat, a HospInvest vezetői és munkatársai pedig mintegy 40 emberrel szervezik folyamatosan az átállással kapcsolatos feladatokat. Kosztura László, a HospInvest Zrt. régió igazgatója a kommünikében arról tájékoztatott, hogy a sürgősségi betegellátás a korábbinál nagyobb létszámmal és megfelelő szakmai biztonsággal működik. 

A betegellátás minden osztályon biztosított, még ott is - írták - "ahol a legnagyobb rombolást azonosítottuk", ilyen a gyerekosztály. A cégvezetés az ügyben büntetőfeljelentést tesz - tették hozzá. Kosztura László nem mondott többet arról, mit jelent a rombolás, a távirati irodának nyilatkozva ezt azzal indokolta, hogy az "már nem egészségügyi, hanem kriminalisztikai kérdés".
 
A HospInvest közleménye szerint az új belépő orvosok átvették az osztályukat, és szombaton is folytatódik az osztályok átadása. Pócs Alfréd, a korábbi "kórházvédő" bizottság egyik orvos tagja elmondta: ugyan nem tudják, hogy jelenleg milyen a helyzet a kórházban, mert mától már nem dolgoznak ott, de pénteken késő este arról értesült, hogy egy, a sürgősségi osztályon munkát vállaló orvos lemondott, miután kiderült, hogy 30 napból 26-ot kell dolgoznia. 

Orvosi szempontból bizonytalan volt a helyzet az intenzív osztályon, valamint a gyermekosztály csecsemőrészlegén is - tette hozzá. Kosztura László, a HospInvest Zrt. régióigazgatója ezt valótlanságnak nevezte. Közlése szerint minden osztályon maximálisan biztonságos és biztosított volt ellátás. Nincs probléma az orvosok létszáma és összetétele miatt - mondta. 

A HospInvest közleményében Kosztura László közölte azt is, hogy a cég az elmúlt hetek eseményei miatt szigorú biztonsági intézkedéseket tett a dolgozók és a betegek biztonsága érdekében. A rendőrség és biztonsági szakemberek biztosították péntek éjjel a nyugalmat a kórház területén. Heves megye önkormányzata idén március 25-én döntött arról, hogy a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti a kórházat. 

A döntést mindvégig tiltakozás kísérte. Még pénteken éjfél után is demonstrációt tartottak Egerben a "kórházvédők", a Markhot Ferenc Megyei Kórház volt dolgozói és civil szervezetek az egészségügyi intézmény "emlékére", a gyűlésen a Jobbik politikusai is felszólaltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.