Illegális bevándorlás

Újabb hatszáz migráns érkezett Beremendre

Mintegy hatszáz tagú migránscsoport lépte át a magyar-horvát határt a Baranya megyei Beremendnél szombaton.

2015.09.26 16:40MTI
MTI Máthé Zoltán

A Horvátország felől érkező illegális bevándorlókat a magyar határőrizeti szervek hat csuklós buszra szállították át, Magyarbóly vasútállomására vitték őket, onnan vonattal utaznak tovább.

Miután az időjárás hűvösebbre fordult, konténereket telepítenek a határátkelőhöz, amelyek melegedőként szolgálnak a migránsoknak és a rendőröknek egyaránt.

A műszaki határzár építése Beremendnél is jól halad, látható, hogy Siklós és Magyarbóly irányába áll a kerítés, amelyről már csak az úgynevezett hattyúnyak és a pengés drót hiányzik.

Theisz Ferenc (Fidesz-KDNP), Beremend polgármestere az MTI megkeresésére elmondta: az önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni a határőrizeti szervek munkáját. Mobil WC-ket vittek a határállomásra, és közmunkások végzik az átkelő takarítását, a hulladékok összegyűjtését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.