440 milliós beruházás

Óvodákat újítanak fel Józsefvárosban a nyáron

Józsefváros tizenöt óvodájából tizenhármat felújítanak a nyáron, a beruházásra 440 millió forintot szánnak.

2015.08.01 21:30MTI

Az önkormányzat közleménye szerint a napokban fejeződött be három óvoda - a Százszorszép, a Napraforgó és a Várunk Rád Napközi Otthonos Óvoda - energetikai korszerűsítése, amelynek keretében - az Új Széchenyi Terv pályázatának forrásából - kicserélték a nyílászárókat, a radiátorokra hőfokszabályzókat szereltek, több épület külső homlokzatát hőszigetelték.

A tervek szerint nyílászárócserék lesznek meg más óvodákban is a közeljövőben - írták.

Hozzátették, a legtöbb óvodában a nyáron felújítják a játszóudvarokat, a tetőt, megjavítják a kerítést, kicserélik a burkolatot a csoportszobákban és az öltözőkben, korszerűsítik a vizesblokkokat és a szennyvízhálózatot, illetve festést végeznek.

A Százados úti Pitypang óvoda új épületegyüttest kap, 2016 szeptemberét már ott kezdhetik majd meg a gyerekek. Emellett az önkormányzat új óvoda építését is tervezi a Corvin-negyedben a jelenlegi intézmény rossz állapota miatt, erről szeptemberben dönthet a képviselő-testület.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.