Felvételi

Több mint négyezren nyertek felvételt a Corvinusra

Több mint négyezer jelentkező nyert felvételt a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) képzéseire.

2015.07.23 21:52MTI

"A magyar felsőoktatás gazdaság-, agrár- és társadalomtudományi zászlóshajójának számító" egyetem hat karára a most befejeződött felvételi eljárásban 4042 jelentkező nyert felvételt, ami közel ötszázalékos növekedést jelent az előző évhez képest" - olvasható a BCE közleményében.

A legtöbb hallgató a Gazdálkodástudományi Karon kezdheti meg tanulmányait szeptemberben.

A felvett jelentkezők mintegy hatvan százaléka a gazdaságtudományi, több mint húsz százaléka agrártudományi és több mint 15 százaléka társadalomtudományi képzésekre nyert felvételt.

Az egyetemre jelentkezők körében minden képzési terület és képzési szint esetében nagy volt a verseny, hiszen a mintegy 12 ezer jelentkező több mint egyharmada nyert felvételt - írták.

Mint olvasható, a felvettek háromnegyede alapképzésre, egynegyede mesterképzésre jutott be. A mesterképzéseken közel ezer hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberében.

A közlemény szerint "töretlen a hallgatói érdeklődés" az agrárszakok iránt is: az erre a területre felvettek létszáma a BCE-n az országban a legmagasabbak között van.

A felvett jelentkezők között a tavalyi évihez közel azonos a támogatott hallgatók aránya: az állami ösztöndíjas képzésekre jutott be 2015-ben a felvettek 73 százaléka - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.