Szociális támogatás

Minden második önkormányzat indult az Emmi ingyenes nyári gyermekétkeztetésre kiírt pályázatán

Idén a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő fiatalok ingyenes nyári étkeztetésének támogatására 3 milliárd forint költségvetési forrás áll rendelkezésre.

2015.05.15 14:43MTI

Czibere Károly a Kőbányai Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában azt hangsúlyozta: a kormány a nyári étkeztetésre szánt forrásokat fokozatosan emelte az elmúlt években. 2013-ban az állam 2,4 milliárd forintot fordított erre, tavaly ez az összeg 2,64 milliárd forint volt.

Az államtitkár közölte, idén a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő fiatalok ingyenes nyári étkeztetésének támogatására 3 milliárd forint költségvetési forrás áll rendelkezésre. Az újabb emelésnek köszönhetően idén a szünidőben is ingyenesen étkező gyermekek száma legalább 130 ezerre nőhet – mondta Czibere Károly.

A pályázati kiírás szerint Balog Zoltán miniszter június 3-áig dönt a pályázatok elbírálásáról, a támogatások odaítéléséről.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a szeptemberi kötelező óvodáztatás bevezetése miatt jelentősen kiterjesztik az évközi ingyenes étkezést. Eddig 92 ezer óvodás és bölcsődés vett részt az ingyenes közétkeztetésben, ez a szám ősztől 320 ezerre nőhet. Az a cél, hogy a későbbiekben az alsó és felső tagozatos általános iskolásokra is kiterjesszék az ingyenes étkezést.

Kovács Róbert (Fidesz-KDNP) X. kerületi polgármester elmondta: tavaly Kőbánya a tárcától eredetileg 3 millió forint támogatást kapott a nyári szociális gyermekétkeztetés biztosítására, végül azonban a minisztérium utólagos támogatásának köszönhetően 100 százalékban tudta finanszírozni a gyermekek étkeztetését. Idén az önkormányzat 4,7 millió forint támogatást szeretne elnyerni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.