Devizahitelek

A K&H Bank június 15-ig számol el ügyfeleivel

Ezen határidőig kell számukra kipostáznia az elszámolásról és forintosításról szóló leveleket, mivel a banknak a deviza alapú hitelek esetében az állammal szemben indított polgári peres eljárása felülvizsgálati eljárással fejeződött be.

2015.04.29 13:14MTI

A K&H Bank a deviza alapú hitelek esetében 2015. június 15-ig köteles elszámolni ügyfeleivel, és ezen határidőig kell számukra kipostáznia az elszámolásról és forintosításról szóló leveleket, mivel a banknak a deviza alapú hitelek esetében az állammal szemben indított polgári peres eljárása felülvizsgálati eljárással fejeződött be.

A hitelintézet szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozzák: a peres eljárás felülvizsgálattal történt lezárulása csak és kizárólag az elszámoló levelek kiküldésének határidejét befolyásolja, más részletét, így az elszámolás számítási módját nem.

Kiemelték: a K&H Bank 2015. március második felében a lízinges ügyfelekkel kezdte meg az elszámolásban érintett ügyletekre vonatkozóan a levelek kiküldését. A bank nagyságrendileg 200 ezer levelet fog kiküldeni - áll a K&H közleményében.

A vonatkozó hatályos jogszabályok alapján azoknak a pénzintézeteknek - amelyek nem fordultak bírósághoz, illetve az eljárás március 1-je előtt lezárult - 2015. április 30-ig kell postára adniuk a fogyasztói kölcsönszerződések elszámolását tartalmazó leveleket. Az április 30-án feladott küldeményeket - tekintettel a hosszú hétvégére - május 4-től kézbesíti a posta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.