Kártyázás közben szólalkoztak össze

Életfogytiglanra ítélték a zárkatársát nyakon szúró férfit

A szakértők szerint az, hogy a sértett életben maradt, kizárólag a véletlenen múlt.

2015.03.04 11:18MTI

A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek a vádlottat. A Szegedi Ítélőtáblának az ügyben kirendelés folytán eljáró bírái kimondták, az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő férfi legkorábban 25 év után bocsátható szabadon.

A jelenleg 25 éves, korábban többször elítélt vádlott a bűncselekmény idején 11 év 7 hónapos büntetését töltötte. 2012. október 6-án egy zárkában volt a sértettel, valamint kilenc másik fogvatartottal. A vádlott délelőtt egy madzaggal egy - a börtönökben gyakorta drogként használt - gyógyszert húzott fel az udvarról. Abból a vádlott és a sértett is fogyasztott, majd kártyázni kezdtek. Délután fél hat körül a két férfi játék közben összeszólalkozott, a vádlott ököllel többször arcon ütötte a sértettet, majd elővette az ágyban tartott, nyolc centiméteres pengéjű, a börtönökben rendszeresített - ám megélezett - kést, és azzal nyakon szúrta a sértettet.

A vádlottat két zárkatársa fogta le, és egyikük elvette tőle a kést. A zajra a fegyőrök bementek a zárkába, a sértettet először az egészségügyi körletbe, majd kórházba szállították, ahol a férfit megműtötték. A szakértők szerint az, hogy a sértett életben maradt, kizárólag a véletlenen múlt.

A vádlottat a fegyőrök elkülönítették, de az dühöngeni kezdett, tört-zúzott a zárkában, megbilincselt kezével eltörte a mosdókagylót, majd annak egy darabjával fenyegetőzött.

A férfi az elsőfokú tárgyalás után írásban beismerő vallomást tett, az utolsó szó jogán pedig közölte, megbánta a történteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.