Kísérleti jelleggel

A jelnyelv alapjaival ismerkedhetnek meg pécsi általános iskolások

A délutáni, iskolai foglalkozáson kívüli szakkörön - amelyet Weisz Fanni siket pécsi szépségkirálynőről neveztek el - harminc-negyventagú csoportokban, heti két órában tanulhatnak a gyerekek jelnyelvet, egyelőre kísérleti jelleggel, az Apáczai Nevelési Központban.

2014.09.30 15:43MTI
freedigitalphotos.net/Ambro

Az oktatáshoz a Hallatlan Alapítvány ajánlott fel segédanyagot, programot, játékokat.

Páva Zsolt (Fidesz) pécsi polgármester a szakkör keddi ünnepélyes elindulásán azt mondta, esélyegyenlőségi aktivistaként Weisz Fanni az elmúlt hónapokban folyamatosan járta a pécsi iskolákat, hogy előadásaival ráirányítsa a figyelmet a halláskárosultak nehézségeire és arra, a hallók miként lehetnek a siketek segítségére.

Hozzátette: azért döntöttek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal és a Hallatlan Alapítvánnyal közösen a szakkör elindításáról, mert az iskolákban Weisz Fannit és a jelelést hatalmas érdeklődés övezte a gyerekek körében.

Weisz Fanni reményét fejezte ki, hogy a Pécsről induló kezdeményezés sikeres lesz, és az ország más részein is meg tud majd honosodni. Felhívta a figyelmet arra, hogy a szakkör segítségével a diákok figyelme ráirányul a fogyatékkal élő emberekre, így társadalmi elfogadásuk is egyszerűbbé válik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.