Önkormányzat 2014

Gőgös: hamarosan le lehet zárni a vitát

Az MSZP elnökhelyettese szerint akár egy óra múlva le lehet zárni az önkormányzati választáson való ellenzéki együttműködésről szóló vitát, és "várhatóan rendben lesz" a megállapodás.

2014.08.13 12:17MTI
MTI/Soós Lajos

Ezt Gőgös Zoltán szerdán negyed tizenegy körül nyilatkozta újságíróknak a szocialisták székháza előtt, ahol a párt budapesti elnöksége ülésezik. A politikus azt mondta: ha nem sikerül megoldani a függőben lévő kérdéseket, akkor az Együtt-PM-mel és a DK-val kerületenként aláírhatják azokat a megállapodásokat, amelyeket helyben kötöttek.

Hozzátette, reméli, hogy ebben a többi párt is partner lesz. Azt a másik két résztvevő vezető szerveinek is tudomásul kell venniük, hogy azokban a kerületekben, ahol korábban már helyi megegyezés született, a mostani vita nem akadályozhatja a munkát - jelentette ki.

Felhívta a figyelmet: az MSZP szervezeti szabálya kizárja, hogy központilag beleavatkozzanak kerületi szervezeteik döntéseibe. Azt is kiemelte, hogy Falus Ferenc főpolgármester-jelölt támogatásáról központi megegyezés született a három szervezet között, és ezt eddig semmi nem akadályozta.

Steiner Pál, az MSZP V. kerületi elnöke az ülésről távozóban azt mondta, hogy a belvárosban már megszületett a megállapodás, napok óta készen van annak tervezete, ami ott van az Együtt-PM-nél és a DK-nál is, de az Együtt-PM-es Juhász Péter "eltűnt", és nem írja azt alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.