Saját busz

Itt az új magyar Ikarus!

A BKK és a BKV között megkötött közszolgáltatási szerződés beruházási programja alapján elkészült és tegnaptól a 8-as busz vonalán forgalomba állt az első alacsonypadlós szóló Ikarus autóbusz.

2014.05.17 14:45ma.hu
Fotó: Facebook/BKK

Az új busz az úgynevezett PKD-konstrukcióban (partically knocked down kit) készült, azaz részegységenként leszállítva és saját műhelyben összeszerelve. Az üzemeltető végezte a járművek fényezését, összeszerelését és belső beépítését.

A munka eredményeként korszerű vadonatúj, magyar gyártmányú járművekkel frissül a fővárosi buszpark. Idén 3 busz készül el magyar gyártásban, és további 15 darab opcionális lehívásáról a tapasztalatokat figyelembe véve születhet döntés - írja Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ.

További képek ITT.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.