Átívelnek

Felújítják a "Százlábú" hidat

A Fővárosi Önkormányzat kiemelt közlekedésfejlesztési beruházásainak megvalósításáért felelős Budapesti Közlekedési Központ megkötötte a szerződést az úgynevezett Százlábú híd felújítására.

2013.11.12 08:35ma.hu
Forrás: BKK

A felüljáró a Kerepesi út forgalmát vezeti át a Keleti pályaudvar bejárati vágányai fölött. A nettó 3 998 898 224 forint értékű beruházásra a KC-2013 Konzorciummal szerződött a BKK, a munkálatok 2014. első negyedévében kezdődhetnek meg.

A híd kiemelt jelentőségű útvonal a fővárosi úthálózatban: a 3. számú főút ki- és bevezető szakaszán helyezkedik el és fontos összekötő elem a helyi forgalomban is. A híd legutoljára 1973-ban épült át és nyerte el jelenlegi formáját, így közel negyven év alatt érte el mára már rendkívül leromlott állapotát. Az új, nagyobb nyílású és korszerű híd építését két ütemben valósítják meg, hogy a közúti forgalom és trolibuszok közlekedése folyamatosan biztosított legyen.

A Százlábú híd régi vasbeton szerkezetét két ütemben bontják el a szükséges közműkiváltásokat követően:
• az első ütemben az északi - a Keleti pályaudvar felé tartó forgalom által használt - híd,
• második ütemben pedig a déli - a Hungária körút felé haladó forgalmat kiszolgáló - szerkezet épül újjá.

Az első ütemben a híd északi oldalának felszerkezetét elbontják, majd az új híd alapozása, az alépítmény kivitelezése és az acél felszerkezet helyszíni szerelési munkálata kezdődik a vasúti forgalom lehető legkisebb zavarásával. A kivitelezés első ütemében készül el az új híd fél pályája: a három forgalmi sávot, az osztott kerékpárutat és a járdaszegélyt várhatóan 2014. év végén adják át.

A második ütemben elbontják a régi híd felszerkezetét, ha elkészül az új alépítmény és felszerkezet a déli oldalon is. Az eredmény: a híd a réginél 30 méterrel hosszabb lesz a közeli és távlat vasúti fejlesztésekkel, és várhatóan 2015 októberében készül el.

A tervezett munkakezdési időpontokról és a felújítással járó forgalomkorlátozásokról a BKK Info oldalán adnak folyamatos tájékoztatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.