MassChallenge

Áder az MIT-n

A MassChallenge inkubátorház és a világhírű Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) vezetőivel tárgyalt az együttműködés lehetőségeiről pénteken Bostonban Áder János köztársasági elnök.

2013.10.25 19:45MTI
Áder János Bostonban

A MassChallenge, a világ legnagyobb, startupokat támogató üzleti "gyorsítója" olyan nonprofit szervezet, amely évente 100 induló vállalkozást választ ki, hogy rész vegyenek egy négyhónapos gyorsító-programban, amely során a vállalkozók számára hozzáférést biztosítanak szakértő mentorokhoz, marketing- és médiaforrásokhoz, finanszírozási lehetőségekhez és ingyenes irodahelyiséghez Bostonban.

A négyhónapos gyorsító szakaszt követően a MassChallenge 1 millió dolláros támogatást nyújt a program legsikeresebb vállalkozásainak. Forrásait olyan nagyvállalatok szponzori támogatásából szerzi, mint a Fidelity Investments, Verizon, Oracle, American Airlines és a Microsoft, ezeken kívül Massachusetts állam támogatásai képezik anyagi lehetőségeinek alapját.

Az inkubátorházat 2010 áprilisában alapította John Harthorne és Akhil Nigam, akikkel Áder János egyebek között a magyar startupok lehetséges támogatásáról és a cég európai terjeszkedései elképzeléseiről folyatott egyeztetést.

Az MIT Media Lab interdiszciplináris kutató laboratóriumot a Massachusettsi Technológiai Intézet (MIT) olyan kutatási projektek számára hívott életre, amelyek a technológia, a multimédia, a design és ipari formatervezés kölcsönhatásainak és fúziójának határán szerveződnek.

A labor személyzete, valamint a diákok tudományos és kutatási szakterületei a műszaki elektronikai, mérnöki, komputer és informatikai tudományokon át egészen a szociológia, a művészetek és a zenei kifejezésformák magas fokú műveléséig terjed. A Media Lab által útnak indított tehetségek között több, Bostonban élő fiatal magyar is van. A Barabási Albert László professzor által a Media Lab laboratóriumban vezetett projektek egyikének részvevője Lakatos Dávid, aki tudományos munkája mellett sikeres informatikai és technológiai vállalkozó. A program fő üzenete, csakúgy, mint a Barabási Lab esetében az, hogy a fiatal magyar tehetségek továbbra is ezer szállal kötődnek az anyaországhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.