A Millenárison

Tisztújító kongresszust tart a Fidesz

Huszonötödik, tisztújító kongresszusát tartja ma a Fidesz. Az egész napos tanácskozást Budapesten, a Millenáris Parkban tartják.

2013.09.28 07:11MTI

. Felszólal többek között Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Kövér László házelnök, Kósa Lajos ügyvezető alelnök, Szájer József európai parlamenti képviselő és Tarlós István főpolgármester.

Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök várhatóan délután mondja el beszédét. A rendezvényre a pártküldötteken kívül meghívást kaptak a civil és határon túli szervezetek, valamint a diplomáciai testületek képviselői is - írták a tanácskozás hivatalos meghívójában.

A Fidesz legutóbb 2011. július 3-án tartott tisztújító kongresszust, ahol újraválasztották pártelnökké Orbán Viktort, és bizalmat szavaztak a Fidesz négy, már akkor is hivatalban lévő alelnökének, Kósa Lajosnak, Pelczné Gáll Ildikónak, Pokorni Zoltánnak és Varga Mihálynak.

A két évvel ezelőtti tanácskozáson Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök arról beszélt, készen állnak arra, hogy megvívják a Fidesz történetének legnagyobb küzdelmét, nem hagyják, hogy Magyarország visszasodródjon a "görög útra".

A Fidesz alapszabálya szerint a kongresszus a párt legfelsőbb tanácskozó és döntéshozó szerve. Tisztújító kongresszust - ahol mások mellett megválasztják a pártelnököt és a négy alelnököt - kétévente kell összehívni. A Fidesz sajtóirodájának tájékoztatása szerint az eseményre több ezer vendéget várnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.