A "stadionépítések kormánya"

Minden eszközzel a Pető Intézet megmentésért

Az Együtt-PM Facebook-oldalt indított, valamint a parlamenti pártok frakcióvezetőihez és a karitatív szervezetekhez fordul a Nemzetközi Pető Intézet megmentésének érdekében.

2013.09.17 14:45MTI
Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke

Szabó Tímea, a szövetség társelnöke azt mondta, habár hétfőn a parlamentben leszavazták javaslatát, amelyik 500 millió forintot juttatott volna az intézménynek, továbbra sem adják fel azt a céljukat, hogy megmentsék a Pető Intézetet, és ezért minden eszközzel harcolni fognak.

A független képviselő kijelentette: politikusként és anyaként sem tudja elfogadni, hogy amikor lenének források egy ilyen világhírű intézmény megmentésére, akkor a "stadionépítések kormánya" lemond a beteg gyermekekről. Szabó Tímea bejelentette, hogy kedden Facebook-oldalt indítottak "Ne szűnjön meg a Pető Intézet" néven, amihez az első két órában közel háromezer támogató csatlakozott.

A társelnök emellett levelet ír a parlamenti pártok frakcióvezetőinek, akiktől azt kéri, hogy közösen támogassák ezt az ügyet. Harmadik lépésként megkeresik a karitatív szervezeteket is, hogy rendezzenek olyan gyűjtést, amelyet a nagy természeti katasztrófák idején is szoktak - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.