Digitális átállás

Csütörtökön Budapest és Csobánka térségében lesz adásszünet

Az adótornyok áthangolása és újraindítása után a televíziónézőknek újra kell hangolniuk a vételi eszközöket (televízió, set-top-box), hogy ismét láthassák a tévéműsorokat - közölte a hatóság.

2013.09.11 13:13MTI
Fotó: MTI

Csütörtök napközben szünetel a földfelszíni tévéadás Budapest és Csobánka térségében az adótornyok újrahangolása miatt - tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs igazgatósága szerdán.

A reggel 8 és délután 6 óra közötti adásszünet tehát nem jelenti sem az antenna, sem a tévékészülék, sem a set-top-box hibáját.

Az adótornyok áthangolása és újraindítása után a televíziónézőknek újra kell hangolniuk a vételi eszközöket (televízió, set-top-box), hogy ismét láthassák a tévéműsorokat - közölte a hatóság.

A modern készülékek automatikusan megkeresik a csatornákat, de előfordulhat, hogy a nézőknek maguknak kell elindítaniuk az újrahangolást, ha azt tapasztalják, hogy egyes csatornák nem foghatók a megszokott helyen.

Az áthangolás csak a vevőkészülékeket érinti, a digitális adók által lefedett területét nem, ezért nem szükséges a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.

Az ország középső 14 megyéjében július 31-én kapcsolták le az analóg földfelszíni tévéadások sugárzását, az antennák áthangolását pedig azon a területen szeptember 24-éig folyamatosan végzik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.