A gazdasági válság hatása

Orbán Viktor: az átalakulásban a lehetőséget kell nézni

A gazdasági válságban, a szerkezeti átalakulásokban azt kell nézni, hogy abból Magyarország számára milyen lehetőségek adódhatnak - mondta a miniszterelnök.

2013.04.21 20:10MTI

 Orbán Viktor a Fejlődő Vállalkozások Egyesületének gazdasági konferenciáján - a kormany.hu-n közzétett video-összeállítás szerint - arról beszélt, azt kell nézni, hogy a világban zajló változások mennyire kedvezőek vagy kedvezőtlenek a magyaroknak. Ahol kedvező, ott fel kell erősíteni a javunkat szolgáló folyamatokat, ahol pedig kedvezőtlen, ott azokat gyengíteni kell, hogy minél kevesebb kárt okozzanak - mondta.
   
A kormányfő szerint arra is oda kell figyelni, melyek azok a lehetőségek, melyeket mások még nem vettek észre a válságban, és azokat észre kell venni. Persze ehhez kell önbizalom - fűzte hozzá.
   
Arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai emberek adják a világ népességének 8 százalékát, ők azok, akik előállítják a világ GDP-jének 20-25 százalékát, és ők azok, akikre a világ összes szociális kiadásának 50 százalékát költik, miközben az európai nemzetek adóssága folyamatosan, napi 1,2 milliárd euróval nő.
   
Ez így biztosan nem fog folytatódni - fűzte hozzá a miniszterelnök, rámutatva: a kérdés csak az, van-e terve Magyarországnak arra, hogy a változás eredményeképpen hol helyezkedjen majd el.
   
Orbán Viktor szerint soha többet nem lesz már olyan az európai világ - sem a gazdasági adatok, sem pedig a gazdasági szerkezet szempontjából - mint amilyen a válság előtt volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.