A lakosság több mint negyede odakapcsolt

MTVA: a magyar-román volt az eddigi legnézettebb vb-selejtező

A magyar-román volt az eddigi legnézettebb világbajnoki selejtező, a péntek esti labdarúgó-mérkőzést 1 millió 40 ezren nézték az M1-en - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

2013.03.25 15:20MTI

 A Nielsen Közönségmérés adatai szerint péntek este 1 millió 40 ezren nézték a mérkőzést az M1-en, amely ezzel a nézőszámmal messze a legnézettebb volt a 2014-es vb-selejtezők között - olvasható a közleményben.
   
Mint írták, a pénteki mérkőzés nézettsége 28 százalékkal volt magasabb, mint a második legnézettebb, a 2012. októberben sugárzott Magyarország-Törökország vb-selejtező, amelyet akkor 811 ezren néztek.
   
A kétórás közvetítésre a lakosság több mint negyede, azaz 2,4 millió néző odakapcsolt. A legnézettebb percben, 22 óra 20 perckor 1,28 millióan nézték a mérkőzést.
   
A két csapat játékát az éppen tévézők 21,2 százaléka választotta, amivel az M1 piacvezető volt a meccs idejében mind a teljes lakosság, mind a fiatalabb, 18-49 éves nézők körében. A férfiak körében még magasabb volt az érdeklődési szint: a felnőtt (18 évnél idősebb) férfiak körében 31,6 százalék, a 18-49 éves férfiaknál pedig 26,7 százalék volt a mérkőzés közönségaránya - olvasható a közleményben.
   
Az MTVA közölte, hogy a Forma-1-ben a 2012-es és idei Malajziai Nagydíjat összehasonlítva, mind a futam, mind az időmérő edzés magasabb értékeket ért el idén. Az időmérő edzést 2013-ban 588 ezren, míg tavaly 387 ezren nézték. A vasárnapi futam teljes közvetítését 2013-ban 1 millió 92 ezren, míg tavaly 924 ezren nézték.
   
A Malajziai Nagydíj vasárnapi futamának közönségaránya 45,5 százalék volt a teljes népesség körében, a férfiaknál pedig ennél is magasabb: a verseny ideje alatt a tévéző 18-49 éves férfiak 60 százaléka az M1-et nézte.
   
Az M2-es ismétlések is magasabb nézettséget értek el idén: az időmérőé 10 ezerrel, míg a futamé 61 ezerrel haladta meg a tavalyit.
   
A Malajzia Nagydíj közvetítéseibe a közszolgálati csatornákon összesen közel hárommillió ember nézett bele legalább egy percre, ez is több a tavalyinál - írták a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.