35 fok is lehet

Ma tetőzik a hőhullám

Folytatódik a szép nyári idő. A délutáni órákban a nyugati és északi országrészben a megnövekvő gomolyfelhőzet mellett heves záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Tetőzik a hőhullám, a hőmérséklet többfelé eléri a 35 fokot.

2008.06.23 07:36ICI

Ma délelőtt alig lesz felhő az égen, szikrázó napsütésre készülhetünk. Késő délután a nagy hőségben nyugaton és északon gomolyfelhők képződnek, és ott elszórtan heves nyári zápor, zivatar is kialakulhat. Máshol csak estétől van esély rövid zivatarra. Megélénkül a délies szél, estétől pedig a Dunántúlon északnyugatira fordul, zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet eléri a 31, 35 fokot. Kettős fronthatásra kell számítani.

A tartós hőség megviseli szervezetünket, álmossá, fáradékonnyá tesz. A reflexek tompulhatnak. A kánikulában folyadékigényünk növekszik, gondoskodjunk a megfelelő utánpótlásról. Az UV sugárzás éves maximumán van, 11 és 15 óra között továbbra is nagyon erős, ezért megfelelő öltözettel és fényvédő szerekkel is óvjuk bőrünket. A világos színű, természetes alapú ruhákban könnyebben elviseljük a meleget. Szabadtéri programokat bátran tervezhetünk, a délutáni órákban elsősorban a nyugati és északi országrészben élők készülhetnek heves záporokra, zivatarokra.

A balatoni strandolást választók főként a délutáni órákban figyeljék a viharjelzést! A közlekedőket az erős napsugárzás zavarhatja. A gépjárművek utastere gyorsan felhevül, gyermeket, élő állatot ne hagyjunk még néhány percre sem a tűző napon álló kocsikban!

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, és elszórtan zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északkeleti szél, zivatarok környezetében pedig erős széllökések is lehetnek. 27, 32 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.