Az SZDSZ nem akar kétharmados Fidesz-többséget

Horn: az SZDSZ érdeke, hogy ne legyen előrehozott választás

Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő szerint az ország érdeke, hogy ne legyenek előrehozott választások. Az ellenzéki politikus az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az sem érdeke az országnak, hogy alapvető kérdésekben nem történnek változások, pedig az MSZP most erre készül Gyurcsány Ferenc vezetésével.

2008.06.11 08:48InfoRadió

Jelentős tartalékokat lát a költségvetésben a Szabad Demokraták Szövetsége. A párt a 2007-es költségvetési év végén 70-80 milliárd forintos adócsökkentést javasolt, a szocialisták azonban nem támogatták az elképzelést. A költségvetés végül a hiány 320 milliárd forinttal lett kevesebb a tervezettnél - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője az InfoRádió Aréna című műsorában.

A politikus szerint nem a szabad demokraták érdeke, hogy ne legyenek előrehozott választások. Bár a közvélemény-kutatások szerint a pártnak sem jönne jól egy ilyen voksolás, Horn Gábor úgy véli, az ilyen felmérések eredményeiből nem lehet pontosan következtetni arra, hogyan végez majd a párt. Az SZDSZ ügyvivője hangsúlyozta: az országnak nem érdeke egy olyan választás, ahol a kétpárti parlamentben kétharmados Fidesz-többség jön létre.

Az országnak az sem érdeke, hogy ne történjen semmi; márpedig az MSZP most erre készül Gyurcsány Ferenc vezetésével - fűzte hozzá Horn Gábor, megjegyezve: alapvető kérdésekben nem történnek változások. Nyitottabbnak kell lenniük A szabad demokrata ügyvivő szerint nincs értelme annak, hogy a párt előzetes megállapodást kössön a kormánnyal vagy az MSZP-vel arról, hogy milyen adótörvényeket támogat, annak ugyanakkor lehet, hogy az SZDSZ megossza a kérdésről vallott elképzeléseit a többi parlamenti párttal.

Az a fajta következetes és elvszerű politika, ami nem ad nagyobb mozgásteret az érintettek számára, csak nehezen követhető és nem vezet sikerre - mondta Horn Gábor a Szabad Demokraták Szövetsége által képviselt álláspontra.

Nyitottabbnak kell lennünk: amikor azt mondjuk, hogy egy következetes adóreformra van szükség, komolyan gondoljuk, de ennek kereteiről lehet és kell egyeztetni - hangsúlyozta a szabad demokrata ügyvivő. Horn Gábor hozzáfűzte: ha elfogadható költségvetés és adótörvények kerülnek az asztalra, az SZDSZ meg fogja szavazni azokat. A politikus ugyanakkor megjegyezte: a kormánypárti nyilatkozatokból kiderül, hogy a javaslatokban valószínűleg nem szerepelnek majd e, számukra elfogadható elemek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.