Új kamarai választások

Megkezdte működését az agrárkamara átmeneti elnöksége

Megkezdte munkáját a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara megszervezéséért felelős átmeneti elnökség.

2012.08.17 19:17MTI

Legfontosabb feladata, hogy előkészítse és lebonyolítsa az új kamarai választásokat - közölte a testület pénteken az MTI-vel. Az átmeneti elnökség megbízatása a választásokkal létrejövő agrárkamara megalakulásáig, de legfeljebb 2013. március 31-ig szól. A közlemény emlékeztet arra, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter törvényben biztosított jogkörével élve augusztus 6-i hatállyal nevezte ki az átmeneti elnökség 20 tagját és Győrffy Balázs (Fidesz) Veszprém megyei országgyűlési képviselő, a Magosz alelnöke személyében az átmeneti elnököt. 

Az átmeneti elnökség augusztus 14-én megtartotta alakuló ülését, és első döntéseként elfogadta ideiglenes ügyrendjét. Ettől az időponttól kezdve a Magyar Agrárkamara és az összes megyei agrárkamara választott tisztségviselőjének mandátuma megszűnt, Poprády Géza kamarai biztosnak a Magyar Agrárkamara és a megyei agrárkamarák vezetésével kapcsolatos feladatait pedig Győrffy Balázs átmeneti elnök vette át. 

Az átmeneti elnök első intézkedéseként a megyei (fővárosi) agrárkamarák vezetésével, irányításával és ellenőrzésével kapcsolatos operatív feladatok ellátásával bízta meg az átmeneti elnökség egy-egy tagját, hogy a kamarai ügyintéző szervezet az átmeneti időszakban is zökkenőmentesen működni tudjon, és zavartalanul teljesítse kamarai közfeladatait. Ennek részeként a megyei agrárkamarák vezetésével megbízott átmeneti elnökségi tagok megkezdték a megyei agrárkamarák korábbi vezetésével az átadás-átvételi teendőket - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.