A fenntartható vidékfejlesztés mintaprogramja

A kormány 25 milliárddal támogatja az Ős-Dráva programot

Összesen 25 milliárd forint támogatásban részesül a dél-baranyai Ormánság felemelkedését célzó Ős-Dráva program a kormány szerdai döntése értelmében.

2012.07.12 13:10MTI

Giró-Szász András a baranyai Drávasztárán a témában tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a pénz első felét 2014-ig, a második felét az azt követő költségvetési időszakban biztosítják.

Az Ős-Dráva a fenntartható vidékfejlesztés 45 ezer hektárt és 36 települést érintő hazai mintaprogramja. A 2011 végén indult kivitelezés során vízkormányzási rendszer kialakításával holtágakat, vizes élőhelyeket revitalizálnak, elősegítve a folyó mentén az ökoturizmus, a horgászat, a mezőgazdaság fellendülését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.