Varjú László szerdán nyújtotta be lemondását

MSZP: lehetőségként került szóba Juhász Ferenc lemondása

Az MSZP szervezeti vezetőjének kinevezésekor az egyik lehetséges megoldásként került szóba Juhász Ferencnek, az MSZP elnökhelyettesének lemondása. Erről maga a politikus nyilatkozott csütörtökön az MTI-nek.

2008.05.08 17:33MTI

Amikor Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, miniszterelnök úgy döntött, hogy felkéri Lamperth Mónikát a párt szervezeti vezetésére, el kellett helyezni őt az alapszabály és az belső működési szabály miatt meglehetősen kötött szervezeti rendszerben - mondta Juhász Ferenc. Sajtóhírek csütörtökön arról szóltak, hogy az MSZP országos elnökségének két héttel ezelőtti ülésén felajánlotta lemondását Juhász Ferenc és Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, ám a testület ehhez nem járult hozzá. 

Varju László, a párt év elején kinevezett ügyvezetője lemondását ugyanakkor elfogadták. Juhász Ferenc az MTI-nek azt mondta, amikor a megoldásokat keresték, egy ponton felvetődött, lemond elnökhelyettesi posztjáról, hogy Lamperth Mónikának meglegyenek a megfelelő jogosítványai, és erős politikai legitimitást élvezzen. Mint mondta, az elnökség nem támogatta a javaslatát és végül Lamperth Mónika az elnöki kabinet vezetője lett. 

Juhász Ferenc hozzátette: a kabinetvezető a pártelnök szervezeti helyettese, ő pedig a politikai helyettes. Kérdésre válaszolva hozzátette: Ujhelyi István ugyanezen logika mentén ajánlotta fel lemondását. Az elnökhelyettes elmondta: szerdán kapták meg Varju László ügyvezető lemondó nyilatkozatát, amit tudomásul vettek. Varju László a parlamenti frakcióigazgatói poszton szeretné továbbra is folytatni a munkáját - ismertette a lemondás indokait Juhász Ferenc. 

Az ügyvezetői poszt megszűnik, feladatait Lamperth Mónika veszi át. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök április 28-án jelentette be, hogy távozik a kormányból Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, aki az MSZP operatív irányítását veszi át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.